Projektom "Atrij znanja" do revitalizacije Veleučilišta u Karlovcu

 - 
  • OTHERS

S obzirom na postojanje izražene potrebe za analitičkim i mikrobiološkim laboratorijem koji će moći provoditi znanstvena istraživanja iz područja prehrambene tehnologije i biotehnologije, Shimadzu se s velikim zadovoljstvom pridružio projektu „Atrij znanja“ na Veleučilištu u Karlovcu opremajući Veleučilište novom laboratorijskom opremom i namještajem.

Naime, u prostorijama obnovljene zgrade i novog prekrasnog ambijenta Veleučilišta, voditeljica odjela analitike Antonija Beneta i predstavnica ShimadzuPlus programa Ana Konta u suradnji s profesoricama Veleučilišta doc. dr. sc. Marijanom Blažić i dr. sc. Ines Cindrić oplemenile su laboratorij vrhunskom Shimadzu opremom s ciljem unapređenja njegove znanstveno-istraživačke infrastrukture. Točnije, riječ je o opremi za znanstveno istraživački rad u području prehrambene tehnologije - pivarstva i edukacije zaposlenika za rad s novom opremom te edukacijskih stupova, odnosno tipskoj i laboratorijskoj opremi za potrebe kemijskog i mikrobiološkog laboratorija s uključenom edukacijom korisnika, kojom Shimadzu doprinosi kvaliteti rada, većem standardu i konkurentnosti, ali i većim kapacitetom za istraživanje, razvoj i inovacije na Veleučilištu.

Istaknimo da je projekt „Atrij znanja“ obuhvatio radove poput adaptacije i proširenja mini pivovare, uređenja novog kemijskog, mikrobiološkog i senzornog laboratorija, te izmjenu stolarije i uređenje unutrašnjosti atrija, a Shimadzu je više nego zadovoljan pruženom prilikom da doprinese revitalizaciji i rekonstrukciji Veleučilišta osiguravajući studentima bolje školovanje i nove mogućnosti uz razvoj osobnih kompetencija, ali i doprinos unapređenju znanstveno-istraživačkih kapaciteta u području prehrambene tehnologije.