61. međunarodna konferencija „Meatcon 2021“ na Zlatiboru
Shimadzu je sa zadovoljstvom sudjelovao na 61. međunarodnoj konferenciji mesne industrije (MEATCON2021) koja se održala na Zlatiboru, hotel “Mona” u periodu od 26. do 29. rujna 2021. godine. Konferenciju je organizirao beogradski Institut za higijenu i tehnologiju mesa, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede te Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Ovogodišnja konferencija s temom „Zdrava hrana za danas i sutra“, tradicionalno je mjesto okupljanja oko 300 istaknutih znanstvenika i vodećih stručnjaka iz industrije koji su razmijenili znanja, ideje i iskustva s ciljem da se kvaliteta i tehnologija prerade mesa podignu na najvišu moguću razinu zdravstvenih i sigurnosnih standarda. Temeljni koncept Konferencije je ostvarenje zajedničkog cilja odnosno osiguranja zdrave hrane za sadašnjost i budućnost kroz predstavljanje aktualnih istraživanja na tom području, razmjene ideja i iskustava u znanstvenim i stručnim kapacitetima.
Shimadzu kao društveno odgovorna kompanija i kompanija čiji glavni prioritet čini preventivna briga za čovječanstvo i okoliš, velik udio posvećuje sponzorsko-donatorskim aktivnostima prilikom čega se vodimo kriterijem visokog stupnja korisnosti projekata za potrebe društva.
Temeljem navedenog, direktor Gordan Tomac primio je zahvalnicu za znanje, inovativnost, posvećenost i povjerenje koju je uručila direktorica Instituta za higijenu i tehnologiju mesa, dr. Vesna Đorđević za izuzetan doprinos pronalaženju novih ideja i implementaciji rješenja koja su omogućila razvoj industrije mesa.