2. Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane
2. međunarodni Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane
13.11.-16.11.2018.
Grand Hotel, 4 Opatijska cvijeta, Opatija
Ovogodišnje teme kongresa su: Nove tehnologije, Krizno komuniciranje i upravljanje rizicima, Ekološka proizvodnja hrane, Nova hrana i GMO, Sustavi upravljanja, ispitivanje, certifikacija i akreditacija, Razvoj i primjena analitičkih metoda, Mikrobiološka sigurnost hrane, Sigurnost materijala koji dolaze u kontakt s hranom i vodom za piće, Zemljopisno porijeklo i patvorenje hrane, Hrana i zdravlje, bolesti koje se prenose hranom, Zdravstveni turizam i prehrana u turizmu, Prehrambene navike i prevencija bolesti, Trendovi u suplementaciji prehrane i dodaci prehrani i, sve aktualnija, Internetska prodaja hrane.
Sigurnost i kvaliteta hrane, utvrđivanje izvornosti, zemljopisnog porijekla, patvorenosti hrane i utjecaj hrane na zdravlje potrošača teme su od zajedničke odgovornosti svih uključenih u lanac proizvodnje hrane – od države, proizvođača, prerađivača, distributera, potrošača, ali i medija koji su odgovorni za informiranje javnosti o aktualnim temama. S obzirom da je zajednička zadaća zaštititi i unaprijediti zdravlje ljudi, organiziranjem Drugog Kongresa želja je nastaviti podizati svijest o ovoj važnoj tematici, ali i potaknuti domaće proizvođače i distributere na proizvodnju što kvalitetnijih i konkurentnijih proizvoda.
Dobitnice Shimadzu nagradne igre na 2. međunarodnom Kongresu o sigurnosti i kvaliteti hrane u Opatiji:
- Zlatna nagrada "Oaza zdravlja i ljepote" - Nataša Mikulec (Agronomski fakultet),
- Srebrna nagrada "Masaža i wellness" - Nataša Radulović (Ustanova Dobri dom Grada Zagreba),
- Brončana nagrada "Njegau spa centru" - Miljana Pivas (Dječji vrtić Rijeka).