50-ta obljetnica Shimadzu Europe

50 godina Shimadzu korporacije u Europi

Prekretnica u razvoju i tehnologiji

Sve je započelo 1968. sa samo šest zaposlenika. Danas, nakon 50 godina uspješnog rada i razvoja, razvili smo se u jednu veliku europsku mrežu s mnogobrojnim Shimadzu uredima diljem Europe, kao i stvorili dugoročne poslovne odnose s kupcima, klijentima i poslovnim partnerima. Shimadzu u Europi zapošljava više od 700 ljudi, a pokrivamo područje u 81 gradu iz ukupno 47 zemalja. Shimadzu danas slavi 50-tu obljetnicu svog prosperiteta na području Europe!

Početnih 25 godina posvetili smo razvoju poslovanja i umrežavanju. Fokus su bile države zapadne Europe, ali prvi koraci su također poduzeti u Istočnoj Njemačkoj, Rusiji i Jugoslavenskim zemljama. Zahvaljujući stabilnom rastu 1987.g., sjedište smo preselili iz Düsseldorfa u Duisburg (Njemačka), sada već zapošljavajući 38 zaposlenika.

Posjedovanje vlastitog odjela za istraživanje i razvoj te proizvodnog kompleksa stvorili su temelje za evoluciju, osiguravajući poduzeću fleksibilnost i zadovoljenje potreba tržišta u kratkom roku. Početnih 6.300 metara kvadratnih raspoređenih na proizvodnju i urede 1992.g. smo proširili s dodatnih 6.000 metara kvadratnih predviđenih za razvoj analitičkih i medicinskih procesa. Potez koji je omogućio niz opcija za rast u budućnosti. Nadalje, otvorenje ShimCAT centra za primjenu i trening omogućilo je korištenje aplikacijskih zadataka na licu mjesta.

Razvoj Shimadzu organizacije

Nakon 25 godina postojanja u Europi, političke i društvene promjene 90ih u Europi otvorile su nove tržišne niše u Istočnoj Europi, tek nakon 25 godina postojanja na europskom tržištu.

Shimadzu je otvaranjem novih tehničkih ureda unutar Njemačke pokrenuo širenje baze. U nadolazećim godinama, otvoreni su mnogi granski uredi i podružnice poput podružnice u Austriji. Podružnica je pokrivala tržišta Čehoslovačke, Mađarske, Rumunjske i Bugarske. Godinu poslije, Shimadzu Italija osnovan je u Milanu, talijanskom industrijskom i financijskom središtu. 1992.g. je osnovan Shimadzu Benelux iz nizozemskog gradića Hertogenbosch čime su pokrivena financijska središta poput Amsterdama, Rotterdama i Brisela. Strateški smješten u Milton Keynesu, Shimadzu Velika Britanija je osnovan 1996.g., točno na pola puta između ekonomskih centara Londona i Birminghama. Zagreb, glavni grad Hrvatske te ujedno svjetski trgovački poslovni centar, sjedište je za istočnu jadransku regiju od 1997.g. Albanija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora i Srbija pridružile su se 2001.g. Na kraju destljeća lansirana je Shimadzu Švicarska smještena u Baselu u dinamičnoj ekonomskoj zoni na križanju švicarske, francuske i njemačke granice.

Shimadzu Francuska osnovan je 2002.g. sa sjedištem u Parizu koji pokriva cijelo francusko tržište.

Najveće tržište Europe, Shimadzu Njemačka, 2007.g. je postalo samostalan entitet radi integracije u novu organizacijsku strukturu Europe s brzo rastućim brojem zaposlenika (110 zaposlenika).

Istovremeno s rastom podružnica, Shimadzu je proširio mrežu distributera u skoro svim europskim zemljama kako bi u međuvremenu poslovao po cijelom kontinentu.

U skladu sa Shimadzu strategijom budućnosti prihvatio se koncept osnivanja autonomnih entiteta podrške u sklopu velikih tržišta kako bi se pružila najbolja usluga i pratili najnoviji trendovi.

Zadnja velika promjena datira iz 2017.g. kada je Shimadzu preuzeo ALSACHIM, francusko specijalizirano poduzeće za stabilne izotopsko označene spojeve, metabolite, farmaceutski povezane tvari te analitičke svrhe. ALSACHIM se promovira kao samostalna marka, ali spada pod "Shimadzu Group Company". Zahvaljujući uspješnoj suradnji, Shimadzu pokriva kliničko tržište s kompletnim rješenjima koji se sastoje od softvera, hardvera i kompletnog seta za primjenu.

Nova rješenja sutrašnjice

Svjetski Shimadzu laboratorij (Shimadzu Laboratory World) koji se prostire na preko 1500 metara kvadratnih osnovan je 2013.g. Laboratorij vrhunske tehnologije je fokusiran na rastuće potrebe industrije i znanosti. Demostracijske i testne ustanove pomažu klijentima iskusiti svakodnevne operacije što relanije moguće. Shimadzu proizvodni asortiman je dostupan za testiranje i profesionalni razvoj aplikacija te je ujedno i novi dom za ShimCAT centar za primjenu i trening (ShimCAT Center for Application and Training). Europski centar inovacija (European Innovation Center - EUIC) osnovan je 2017.g.

EUIC sa svojim jedinstvenim pristupom kombinira akademsko-znanstveno znanje sveučilišta sa Shimadzu tehnološkom ekspertizom kako bi osigurali potrošačko orijentiranu uslugu višeg stupnja te kreirali rješenja za bolje sutra. EUIC spaja najnovije Shimadzu analitičke tehnologije s temama koje svakodnevno mijenjaju pravila igre. Uz specijaliziranost na tržištima, znanstvenim ekspertima koji su lideri mišljenja na ovom polju i strateškim misliocima uspješno kreiramo nova rješenja budućnosti.

Tehnološki proces i kontinuirana digitalizacija

U zadnjih dva i pol desetljeća, Shimadzu korporacija proslaavila je 60-u godišnjicu GC tehnologije i IR spektroskopije, 40-u godiišnjicu HPLC-a i 140-u godišnjicu poduzeća. Shimadzu je predstavio mnoge industrijske prvijence u analitičkim instrumentima kao i u medicinskoj tehnologiji. Mnogi su od njih provedeni kao minijaturizacija instrumenata te automatizacija poput predtretmana uzorka za analizu. Upravo su inovacije zaslužne za efikasnost i produktivnost koji se preslikavaju u klijentskim laboratorijima i bolnicama. Tehnologije spajanja posebno su usmjerene na osjetljivost i točnost analiza i mjerenja.

"Izvrsnost u znanosti" (eng. "Excellence in Science") je slogan koji prihvaća sve aktivnosti i napredak, uspješno zamjenjujući prethodni slogan "Rješenja za znanost" (eng. “Solutions for Science”) pristup. Izvrsnost u znanosti ističe iznadprosječnu kvalitetu u tehnologiji i uslugama u svakom mogućem segmentu rada s klijentima. Sažima Shimadzu pristup pri brizi za boljeg potrošača, pacijenta, ekološku zaštitu te sigurnost proizvoda.

Kako bi ovu godinu učinili još posebnijom te ju proslavili s Vama, očekuju Vas uzbudljiva natjecanja

Više o nagradnoj igri! 

Top of This Page