Povijest tvrtke

Osnovan 1875., Shimadzu posjeduje dugu povijest i tradiciju know-howa, istraživanja i servisne podrške. Do danas je izgradio mrežu svojih podružnica u čak 76 zemalja diljem svijeta. 

Više detalja i informacija o povijesti Shimadzua pronađite na Korporativnoj web stranici.  

2016: 60 godina plinske kromatografije

​2016: spektrofotometar je prešao mnoge tehnološke ere

2015: Shimadzu korporacija slavi 140-tu obljetnicu od osnutka

Korporacija Shimadzu osnovana je u Kyotu 1875. godine u periodu modernizacije Japana.
Svoje postojanje započinje s Genzom Shimadzuom starijim, drugim sinom majstora budističkih oltara koji u to vrijeme proizvodi instrumente za primjenu u području fizičkih i kemijskih znanosti. Kasnije tijekom vremena pod vodstvom Genzovog starijeg sina Genza mlađeg, kojeg krasi rijedak talent izvanrednog izumitelja, korporacija Shimadzu bilježi značajan rast.
Na ovaj je način napredak Shimadzua išao ruku pod ruku sa znanosti, polagano ali sigurno izgrađujući svoju reputaciju predvodnika u razvoju nove tehnologije.
Kultura „Doprinosa društvu kroz znanost i tehnologiju“ prenosila se u svaku sljedeću generaciju zaposlenika korporacije Shimadzu i danas je prisutna globalno zahvaljujući rastu i širenju Shimadzu grupacije te jednako nastavlja svoj temelj u znanosti i predanost upravljačkom principu „Ostvarenja naših želja za dobrobit čovječanstva i Zemlje“.

Više informacija o povijesti Shimadzu korporacije možete naći u Shimadzu Visionary te Foundation Memorial Hall.

Video 140 godina Shimadzu korporacije 

Shimadzu Visionary

Pogled u povijest Shimadzua predstavljanjem Zakladne spomen dvorane koja pohranjuje tehnologije i opise događaja koji su označili svako pojedino razdoblje, prikazane kronološkim slijedom.

Shimadzu Visionary (web stranica)

Shimadzu Zakladna spomen dvorana

Smješten na sjevernom kraju rijeke Takase, japanski okrug Kiyamachi-Nijo mjesto je rođenja Shimadzu korporacije te ujedno spomen mjesto na kojem posjetitelji mogu doživjeti atmosferu i povijest najranijih godina Shimadzua, predstavljenu kroz priče i tematske izloške. 

Saznajte više na Foundation Memorial Hall (web stranica)

Top of This Page