Molekularna spektroskopija

 

Shimadzu nudi širok spektar proizvoda za spektroskopsku analizu, kao što su UV-Vis-NIR spektroskopija, FTIR spektroskopija, Fluorescentna spektroskopija, Atomska apsorpcijska spektroskopija (AAS), Induktivno spregnuta plazma optička emisijska spektroskopija (ICP-OES)Rendgenska fluorescentna spektroskopija s disperzijom energije (XRF).

Područja farmaceutskih proizvoda i proizvodnje lijekova zahtijevaju sigurnost, ‘‘audit-trail‘‘ i druge funkcije usklađenosti s GXP- i FDA 21 CFR Dio 11, te sukladno tome Shimadzu razvija instrumente i programksu podršku kako bi udovoljio svim tim zahtjevima.

Molekularna spektroskopija

Shimadzu proizvodi molekularne spektroskopije se koriste u širokom rasponu primjena.

FTIR se koristi za aplikacije nedestruktivnih mjerenja, poput određivanja oštećenja na IC čipovima i drugim malim dijelovima u industriji elektronike, električne energije i poluvodiča, kako bi se karakterizirali farmaceutski proizvodi na temelju Farmakopeje, za identificiranje vozila s fragmenata boje koji su ostali na mjestu zločina ili za provjeru polaznih materijala na nosiocima kao pred-sintezna studija kombinatoričke kemije.

UV-Vis-NIR koristi se za mjerenje refleksije i apsorpcije na čvrstim uzorcima, uključujući poluvodiče, filmove, staklo i apsorbirajuće materijale. U međuvremenu, polje znanosti o životu zahtijeva analizatore velikog opsega koji nude visoko osjetljiva i brza mjerenja uzoraka u ultra tragovima.

Fluorescentni spektrometri mjere optičku apsorbanciju (apsorpcijski spektrofotometri) i intenzitet emisije kemijskih tvari. Da bi se odredila ovisnost valne duljine, svjetlost iz izvora svjetlosti obično se odvaja u valne duljine difrakcijskim rešetkama.

Linija proizvoda

Više informacija o FTIR UV instrumentu

 
 

Tehničke informacije

 

Pretraživanje povijesti

Top of This Page