Korporativna filozofija

Dodana vrijednost za vas 

Najviša razina kvalitete proizvoda i usluga, uređaji jednostavni za rukovanje, radne performanse te ukupni trošak posjedovanja (TCO) parametri su koji osiguravaju najbolje rezultate za maksimalnu ekonomičnost. Sukladno toj tvrdnji, Shimadzu kontinuirano proširuje i redefinira granice tehnologije, što potvrđuju brojne svjetske premijere i nagrade. Svi instrumenti su proizvedeni sukladno međunarodno priznati standardima (na primjer ISO), što korisnicima omogućuje rad usklađen s GLP, GMP, FDA direktivama odnosno Farmakopeji. Shimadzu nudi interdisciplinarna rješenja za različita aplikcijska područja. Motivi prikazani iznad teksta predstavljaju stavove Shimadzua na sajmovima, konferencijama i simpozijima – a korisnicima nude dodanu vrijednost u njihovom radu. 

Kvaliteta

... znači najbolje. Vidljiva je u detaljima. I u našim zaposlenicima. Oboje doprinosi vašoj dodanoj vrijednosti.

Održivost

... znači razvoj tehnologija koje su u skladu s našim životima, našim vrijednostima i prirodom. To našu budućnost čini sigurnom.

Inovacija

... znači prevladavanje ograničenja i predrasuda – tehničkih, psiholoških, društvenih. To vodi ka napretku.

Doprinos društvu kroz znanost i tehnologiju 

Shimadzu je vodeći svjetski proizvođač analitičke opreme. Svojom tehnologijom, Shimadzu korisnicima iz najrazličitijih industrija, ali i medicine, omogućuje razvoj sasvim novih proizvoda i rješenja za unapređenje i zaštitu zdravlja i života ljudi, ujedno podupirući zaštitu okoliša na globalnoj razini. 

Kroz korporativnu filozofiju "Doprinos društvu kroz znanost i tehnologiju", korisnicima diljem svijeta Shimadzu obećaje ispunjenje naših želja na dobrobit čovječanstva i planeta Zemlje. 

Naši proizvodi su najbolja rješenja za

  • Okoliš
  • Farmaceutsku industriju
  • Hranu, pića i poljoprivredu 
  • Kemijsku, petrokemijsku te industriju biogoriva i energetike

Od osnutka kompanije 1875. godine ova filozofija je bila pokretačka sila i inspiracija za razvoj SHIMADZU proizvoda i njegovih poslovnih aktivnosti.  

Očuvanje temelja za život čovječanstvu i prirode naš je najvažniji cilj, bez obzira da li se radi o industrijskim, tranzicijskim ili zemljama u razvoju. Naša tehnologija je stvarana da zadovolji težnje korisnika, služeći na dobrobit ljudima te je u skladu s moralnim načelima, okolišem i prirodom. 

"Izvrsnost u znanosti" - "Excellence in Science" 

Naš novi korporativni slogan, "Excellence in Science" (Izvrsnost u znanosti), odražava našu težnju i stav da na zahtjeve korisnika odgovaramo ponudom superiorne tehnologije svjetske klase. 

Zahvaljujući osnivaču Shimadzua g.Genzu Shimadzu Jr., koji je proglašen jednim od najznačajnijih japanskih izumitelja ikada, te g. Koichiju Tanaki, dobitniku Nobelove nagrade za kemiju 2002. godine, naša kompanija posjeduje strukturu koja podupire kreativni talent znanstvenika i inženjera. 

Osnova našeg uspjeha leži u entuzijazmu i motivaciji naših zaposlenika koji, u bliskoj suradnji s korisnicima, kreiraju i stvaraju individualna rješenja. 

Najbolje za naše korisnike 

Inovacija ide ruku pod ruku sa sveobuhvatnim paketima usluga i holističkim aplikacijama, kao što je vidljivo u savjetodavnim i aplikacijskim rješenjima Shimadzua. Shimadzu proizvodi globalno u skladu s priznatim standardima kvalitete te svojim korisnicima omogućuje rad sukladan s GLP, GMP, FDA  te ostalim standardnim metodama opisanim u različitim farmakopejama. 

Shimadzu je kao kompanija rastao organski od 1875. godine, a njegov tehnički know-how temelji se na bogatom povijesnom razvoju i svjetskoj umreženosti. Naši uredi u 76 zemalja diljem svijeta s ukupno preko 10.000 zaposlenika garancija su da smo u blizini svakog korisnika. Primjerice u Njemačkoj, Shimadzu služi svoje korisnike kroz 6 tehničkih ureda i centara za servisnu podršku.  

Čast nam je služiti potrebama međunarodno aktivnih kompanija, jednako kao malih poduzeća te velikih tvrtki. Uz pomoć naše strategije orijentirane prema korisniku kao pojedincu te visokokvalitetne postprodajne usluge, težimo postati europski lider u proizvodnji analitičkih instrumenata. 

Naša misija

Kvaliteta u srcu, inovacija na umu

Shimadzu je vodeći svjetski proizvođač analitičke opreme. Razvijamo i proizvodimo inovativne proizvode za primjenu u laboratorijima u industriji, znanosti i državnim institucijama.  

Sigurnost potrošača, proizvoda i okoliša najvažnija su premisa naših tvrtki i podružnica diljem svijeta, bez obzira radi li se o industrijskim, tranzicijskim ili zemljama u razvoju. Ti izazovi doprinose ukupnoj slici kojoj stremimo; očuvanju temelja za život i razvoj čovječanstva, flore i faune, jednako kao i životu u skladu s prirodom i okolišem.  

Svaki ogranak naše kompanije posjeduje laboratorij za analize sastojaka, materijala i gotovih proizvoda te kontrolu kvalitete. Ti laboratoriji opremljeni su s tehnološki naprednim analitičkim sustavima za detekciju rezidua, spojeva i tvari. 

Uz pomoć naše strategije orijentirane prema korisniku kao pojedincu te visokokvalitetne postprodajne usluge, težimo postati europski lider u proizvodnji analitičkih instrumenata. 

Naša tehnologija je usmjerena prema zadovoljenju potreba korisnika, služeći na dobrobit ljudima te je u skladu s etičkim vrijednostima, okolišem i prirodom. Svojim visokokvalitetnim proizvodima nastojimo postići 100%-tno zadovoljstvo korisnika, uključujući najmodernije tehnologije izvrnog omjera cijene/kvalitete, najbolje savjete i podršku te postprodajne usluge kao što su preventivno održavanje i edukacija korisnika. Naravno, naši uređaji i usluge zadovoljavaju sve međunarodne standarde. 

Visokokvalitetna rješenja okrenuta budućnosti 

Stalna posvećenost inovacijama i visokokvalitetnim tehnologijama od prvih dana bila je naš ključ za europske korisnike - i to još uvijek vrijedi i danas. Ono što je počelo s timom od pet kolega 1968. u Düsseldorfu, Njemačka, razvilo se u veliku europsku mrežu s uredima i distributerima u 64 gradova i 34 zemlje – ujedinjeni u svom središnjem pristupu: pružiti vrhunska rješenja. 

Brojne svjetske premijere i nagrade potkrepljuju Shimadzuovu težnju za kontinuiranim nadilaženjem postojećih tehnoloških granica i stvaranjem sve boljih i naprednijih uređaja. 

U svakoj dekadi svoje povijesti Shimadzu je lansirao tehnološke inovacije bazirane ne znanstvenom know-howu i prirodnom napretku znanosti i industrije. Učestalost njihova pojavljivanja u zadnjim godinama postala je puno veća.

Što je sljedeće?

Shimadzu R&D pokretan je znanstvenom znatiželjom i rješenja sutrašnjice stvara - danas. Kako bi pružio izvrsnost u znanosti - Excellence in Science. 

Top of This Page