Klinička dijagnostika

Analiza krvi, plazme, seruma i urina klinička je metoda kojom se dobiva najbolji uvid u stanje organizma. U posljednjim godinama bilježi se osjetan porast osjetljivosti analitičke instrumentacije što je omogućilo značajno unapređenje rezultata istraživanja i njihove pouzdanosti.

U kliničkim aplikacijama analitička instrumentacija pruža mnogobrojne mogućnosti:

  • Podupire kvalitetu života ljudi. Osigurana je koncentracija lijekova u procesu praćenja koncentracije lijekova tijekom terapije (Therapeutic Drug Monitoring/TDM), iako je podložna promjenama ovisno o dobi, zdravstvenom stanju, spolu, genetskoj predispoziciji ili interakciji s drugim lijekovima.
  • Pomaže spasiti živote, naročito kada se radi o situacijama u kojima je ključan faktor vrijeme, na primjer kod akutnog trovanja, zlouporabe lijekova ili droga. 
  • Utvrđuje postojanje manjka ili viška vitamina, minerala i elemenata u tragovima. 
  • Koristi se u genomici, proteomici i metabolomici. 
  • Otkriva zlouporabe u sportu, naročito kada se radi o dopingu životinja ili čovjeka. U isto vrijeme, analitički sustavi podupiru zaštitu zdravlja životinja i ljudi, i to čak dugoročno. 

 

Aplikacije u kliničkoj dijagnostici imaju korist od čitavog spektra SHIMADZU analitičke instrumentacije; od kromatografije i masene spektrometrije (GC, GC-MS, GC-MS/MS, HPLC, UHPLC, LC-MS, LC-MS/MS), spektroskopije (UV-Vis, FTIR, AAS, EDX, ICP-OES), biomedicinskih znanosti (MALDI-(TOF)-MS), mikročip-elektroforeze, biofarmaceutika (aggregate sizer) te promatranja mikromjehurića u ciljanim dostavama lijeka pomoću HPV-X2 ultra brze video kamere.

Shimadzu pomiče granice svojim promišljanjima o drukčijem korištenju postojećih tehnologija kako bi razvio nove jedinstvene sustave kao što je iMScope TRIO, koji kombinira optički mikroskop s masenim spektrometrom za uvide na molekularnoj razini. Za neuroznanost nove generacije, Shimadzu je dizajnirao LABNIRS, dijagnostičku tehnologiju za vizualizaciju funkcija mozga pomoću funkcijske bliske infracrvene spektroskopije (fNIRS). 

Priručnik s aplikacijama za kliničku dijagnostiku - preuzmite odmah!

Povezano događanje:

Klinička dijagnostika i noviteti
SHIMADZU seminar o najnovijim dostignućima i proizvodima

petak, 11.03.2016.
Hotel Westin Zagreb, Zagreb

Isključivo za istraživačke svrhe. Nije za upotrebu u dijagnostičkim postupcima. Nije dostupno u SAD-u i Kanadi.

Pogledajte našu široku listu visokokvalitetnih proizvoda i saznajte sve informacije o SHIMADZU analitičkim instrumentima i njihovim metodama.

Kako biste vidjeli koje sve aplikacije su moguće sa SHIMADZU analitičkim instrumentima, molimo Vas pogledajte u našu bazu u kojoj nudimo širok popis aplikacija, brošura sa informacijama o metodama te rješenja za aktualne, specifične, individualne ili osnovne probleme.

Registracija je besplatna i traje svega minutu!

Više informacija pronađite na našoj Korporativnoj Web stranici  

Industries

Top of This Page