Nagrade

RedDot Design Award 2019

 

Shimadzu Nexera UHPLC serija i UV-1900 UV-VIS spektrofotometar su dobitnici Red Dot Award 2019 u kategoriji najbolje dizajniranog proizvoda od Red Dot Design Award.

Red Dot Design Award spada u prve 3 svjetske respektabilne nagrade za dizajn proizvoda, uz prestižne German iF Design Award i US IDEA Award. Ove godine su proizvođači i njihovi dizajneri iz ukupno 55 zemalja poslali više od 5500 proizvoda za odabir najbolje dizajniranih. Uz vodilju "izvrsnog dizajna i inovacija", iskusni dizajneri iz različitih grana procjenu su donijeli temeljem inovativnosti, funkcionalnosti, kvalitete, ergonomičnosti i tradicije. Tako će Shimadzu nagrađeni Nexera UHPLC i UV-1900 UV-VIS spektrofotometar ostati izloženi u Red Dot Award muzeju za sljedeću godinu: https://www.red-dot-design-museum.org/

 

Nexera serija - ultra visoke performanse tekućinske kromatografije (UHPLC)

Visoko učinkoviti tekući kromatograf je instrument koji vrši pritisak nad tekućinom te učinkovito odvaja i detektira analite na temelju razlika u interakciji između stacionarne i mobilne faze. Nexera serija ima manju površinu instrumenta za 40% u odnosu na postojeće modele, a istodobno je znatno povećan broj uzoraka autosamplera za uzorke od 1,5. Uključujući IoT i razne senzorske tehnologije, instrumenti Nexera serije ostvaruju ultra-brze analize i ultra-brze sekvence velikog broja uzoraka.

Mišljenje stručnog žirija: 
Dizajn Nexere objedinjuje ravne linije s otvorenim asimetrijama, što rezultira vrlo jasnim rasporedom modula. 

Dizajnirao / la:
Hyeri Kang
Ryo Takegawa

UV-1900 UV-VIS spektrofotometar

 

Spektrofotometri su uređaji koji mjere intenzitet apsorpcije svjetlosti i emisije kemijskih tvari. UV-1900 je uveo uveo funkciju skeniranja s ultra velikom brzinom koja omogućuje prikupljanje podataka pri 29.000 nm / min (potrebno je oko 3 sekunde u rasponu vidljive svjetlosti), što je najbrža razina u industriji. Radi se o prvom Shimadzu spektrometru koji koristi zaslon u boji osjetljiv na dodir, a sustav također podržava pet jezika, uključujući španjolski i portugalski.

Mišljenje stručnog žirija: 

UV-1900 zadivljuje svojim karakterističnim dizajnom kojeg dodatno odlikuje svijetlo - tamni kontrast uz vješto privlačenje pažnje na dodirni zaslon. 

Dizajnirao / la: 
Masakuni Tachi
Ryo Takegawa

NRW.INVEST NAGRADA 2018

Ovogodišnja NRW.INVEST nagrada dodjeljena je američkoj on-line trgovini Amazon, britanskoj tvrtki Computacenter, japanskoj visokotehnološkoj (eng. high-tech) korporaciji Shimadzu i kineskom dobavljaču automobila Yanfeng Automotive Interiors. 

Shimadzu:

Japanska tvrtka Shimadzu je vodeći svjetski proizvođač i dobavljač analitičkih instrumenata, labaratorijske tehnologije i medicinskih uređaja. Osnovana još 1875. godine, u Düsseldorfu utemeljena 1968., a od 1987. u Duisburgu ima svoje europsko sjedište. Tijekom prošle godine otvoren je Shimadzu europski inovacijski centar: trust mozgova (eng. think tank) koji kombinira akademsko i tehničko znanje koje se razvija u specifična inovativna rješenja kupcima. Shimadzu zapošljava oko 230 ljudi u NRW-u.

 

 

RedDot Design Award 2018

IRSpirit - FTIR spektrofotometar

Infracrveni spektrofotometar IRSpirit s Fourierovom transformacijom determinira molekularnu strukturu i kvalificira nepoznate uzorke temeljene na infracrvenom apsorpcijskom uzorku koji je jedinstven za svaku tvar. Uzimajući u obzir da većina laboratorija ima ograničen prostor, predmetni uređaj zauzima prostor manji od formata A3 papira  te je pristupačan za korištenje s prednje i bočne strane. Širok raspon asortimana pruža razne dodatne tehničke nadogradnje.

Mišljenje stručnog žirija:

IRSpirit privlači uravnoteženu geometriju koja, u kombinaciji s crno-bijelim kontrastom, naglašava impresivnu kompaktnost.

Dizajnirao/la:

Hyeri Kang

AIM-9000 - Infracrveni mikroskop

 

Infracrveni mikroskop AIM-9000 se koristi za analizu materijala u mikrometarskom rasponu u kombinaciji sa specijalnim spektrometrom. Instrument je opremljen raznim automatiziranim funkcijama koje pomažu korisniku u svakom koraku korištenja uređaja. To značajno smanjuje vrijeme i trud koje je inače potrebno za pripremu i stvarnu analizu podataka. Precizan dizajn  uređaja korelira s visokom funkcionalnošću i uistinu ostavlja dojam snažnog mjernog instrumenta.

 

Mišljenje stručnog žirija:

Kohezivni dizajn infracrvenog mikroskopa AIM-9000 koji utjelovljuje estetiku jasnoće, koja vješto ističe jednostavnost uporabe. 

Dizajnirao/la:

Kaoru Ihara Misa Nobori

AIM-9000

Top of This Page