Nagrade

NRW.INVEST NAGRADA 2018

Ovogodišnja NRW.INVEST nagrada dodjeljena je američkoj on-line trgovini Amazon, britanskoj tvrtki Computacenter, japanskoj visokotehnološkoj (eng. high-tech) korporaciji Shimadzu i kineskom dobavljaču automobila Yanfeng Automotive Interiors. 

Shimadzu:

Japanska tvrtka Shimadzu je vodeći svjetski proizvođač i dobavljač analitičkih instrumenata, labaratorijske tehnologije i medicinskih uređaja. Osnovana još 1875. godine, u Düsseldorfu utemeljena 1968., a od 1987. u Duisburgu ima svoje europsko sjedište. Tijekom prošle godine otvoren je Shimadzu europski inovacijski centar: trust mozgova (eng. think tank) koji kombinira akademsko i tehničko znanje koje se razvija u specifična inovativna rješenja kupcima. Shimadzu zapošljava oko 230 ljudi u NRW-u.

 

 

RedDot Design Award 2018

IRSpirit - FTIR Spectrophotometer

Infracrveni spektrofotometar IRSpirit s Fourierovom transformacijom determinira molekularnu strukturu i kvalificira nepoznate uzorke temeljene na infracrvenom apsorpcijskom uzorku koji je jedinstven za svaku tvar. Uzimajući u obzir da većina laboratorija ima ograničen prostor, predmetni uređaj zauzima prostor manji od formata A3 papira  te je pristupačan za korištenje s prednje i bočne strane. Širok raspon asortimana pruža razne dodatne tehničke nadogradnje.

Mišljenje stručnog žirija:

IRSpirit privlači uravnoteženu geometriju koja, u kombinaciji s crno-bijelim kontrastom, naglašava impresivnu kompaktnost.

Dizajnirao/la:

Hyeri Kang

AIM-9000 - Infracrveni mikroskop

 

Infracrveni mikroskop AIM-9000 se koristi za analizu materijala u mikrometarskom rasponu u kombinaciji sa specijalnim spektrometrom. Instrument je opremljen raznim automatiziranim funkcijama koje pomažu korisniku u svakom koraku korištenja uređaja. To značajno smanjuje vrijeme i trud koje je inače potrebno za pripremu i stvarnu analizu podataka. Precizan dizajn  uređaja korelira s visokom funkcionalnošću i uistinu ostavlja dojam snažnog mjernog instrumenta.

 

Mišljenje stručnog žirija:

Kohezivni dizajn infracrvenog mikroskopa AIM-9000 koji utjelovljuje estetiku jasnoće, koja vješto ističe jednostavnost uporabe. 

Dizajnirao/la:

Kaoru Ihara Misa Nobori

AIM-9000

Top of This Page